Nyhetsbrev uke 21

Nyhetsbrev uke 21

Denne uken har vi skrevet om utbyggerne av Heggedal terrasse, Boxs Arkitekter AS ved Beliggenhet Holding AS. Etter kjøp av tomten Åmotåsen i Heggedal i 2017, har de tapt millionsøksmål mot kommunen, men også fått en lukrativ dispensasjon fra energikravene fra samme kommune.

Kan solcellepanel gi grunnlag for dispensasjon fra energikrav i TEK 17?

JA, mener Asker kommune. Beliggenhet Holding AS fikk innvilget dispensasjon fra energikravene om krav til skorstein i Byggteknisk forskrift, med argumentet om at det var tilrettelagt for solcellepanel på taket. Et tvetydig vedtak fra Asker kommune som lemper utgiftene over på kjøper, mener vi i Tryggere Bolighandel. Les artikkelen her.

Tapte millionsøksmål mot Asker kommune

Beliggenhet Holding AS saksøkte Asker kommune for nesten 90 millioner kroner, men tapte saken både i lagmannsretten og tingretten. Uenigheten dreide seg om salgsprisen på såkalte “ungdomsboliger” på Heggedal terrasse. Lagmannsretten var klar i sine uttalelser mot Beliggenhet Holding, les saken her.


Har du spørsmål om tryggere bolighandel, innspill, forslag til nye artikler, domsanalyser eller saksvurderinger, kan jeg kontaktes på e-post:

helle@tryggere-bolighandel.no

Med ønske om en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Tryggere Bolighandel

Helle H. Solli
daglig leder