Nyhetsbrev uke 22

Nyhetsbrev uke 22

TEMA PARKERING - Størrelsen på bilene våre har økt. Som en følge av dette har vi også sett et økt antall tvistesaker om parkering. Denne uken har vi derfor sett på når trang parkeringsplass kan gi rett til prisavslag, og hvilken betydning SINTEFs reviderte anvisninger kan ha for vurderingen:

Nye anvisninger fra SINTEF - Les mer om de nye anvisninene her, og hvorfor vi mener de er positive for boligkjøper.

Nye anvisninger for parkeringsplass fra SINTEF
Som en følge av at størrelsen på bilene våre har økt, har SINTEF kommet med reviderte anvisninger for parkeringsplasser i den nye Byggforskeserien, som vi mener er positive for boligkjøper. Økt bredde på parkeringsplasser Den reviderte anvisningen 312.130 Utforming og dimensjonering av parkeringsanlegg gir anbefalinger om utforming og dimensjonering

Når vil størrelsen på parkeringsplassen utgjøre en mangel? Vi mener at dersom det er avtalt medfølgende parkeringsplass, bør man kunne forvente at den er funksjonell, alle dørene skal kunne åpens når du står parkert. Les hvorfor her.

Når gir trang parkeringsplass rett til prisavslag?
Trange og små parkeringsplasser fører ofte til boligtvister. At størrelsen på bilene våre har økt, har også ført til økt antall tvister om parkeringsplasser. Men når vil størrelsen på en parkeringsplass utgjøre en mangel?

Har du spørsmål om tryggere bolighandel, innspill, forslag til nye artikler, domsanalyser eller saksvurderinger, kan jeg kontaktes på e-post:

helle@tryggere-bolighandel.no

Med ønske om en riktig god helg!

Vennlig hilsen
Tryggere Bolighandel

Helle H. Solli
daglig leder